Доступність посилання

ТОП новини

МЗС Росії: НАТО не помічає зусиль Росії щодо стабілізації ситуації в Україні


Військова техніка в Луганській області, архівне фото
Військова техніка в Луганській області, архівне фото

Росія обвинувачує, що НАТО не помічає порушення українською стороною мінських домовленостей, воліючи розкручувати антиросійські настрої, а також не помічає «послідовних зусиль Росії щодо стабілізації ситуації в Україні». Про це заявила заступник офіційного представника МЗС Росії Марія Захарова.

«Сумно, що в НАТО воліють не помічати послідовні зусилля Росії щодо стабілізації ситуації в Україні, а також погіршення соціальну-економічну ситуацію на сході цієї країни, фактичну блокаду регіону з боку київської влади. Нічого в повідомленнях альянсу не говориться і про порушення українськими силовиками мінських домовленостей, використанні важких озброєнь і техніки проти цивільного населення», – зазначила Захарова.

У МЗС Росії вважають, що гучні заяви НАТО «здатні привести до руйнівних наслідків для крихкого процесу мирного врегулювання внутрішньоукраїнського кризи».

«На жаль, бачимо, що в альянсі не прагнуть до конструктивного обговорення загострених проблем, вважаючи за краще розкручувати маховик антиросійських настроїв з метою виправдання планів по зміцненню оборонного потенціалу блоку і нарощуванню військової присутності НАТО поблизу кордонів Росії, що створюють серйозні ризики для безпеки в євроатлантичному регіоні», – сказала представник дипломатичного відомства Росії.

Під час саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, країни Заходу гостро розкритикували позицію президента Росії Володимира Путіна і вкотре знову закликали Росію «припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні», зокрема прем’єр- міністр Канади порадив Путіну «забиратися з України».

Путін достроково залишив саміт. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

Раніше головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Філіп Брідлав повідомив, що за останні дні Північноатлантичний альянс спостерігав входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Про це також заявляли у РНБО.

XS
SM
MD
LG