Доступність посилання

ТОП новини

Уряд Швеції впроваджує проект на підтримку децентралізації в Україні


У Києві підписали міжурядову угоду між Україною і Швецією, яка запускає проект на підтримку децентралізації в Україні. Як повідомив перший заступник міністра регіонального розвитку В’ячеслав Негода, проект буде здійснений упродовж трьох років на кошти Шведської агенції з міжнародного розвитку.

«За допомогою цих та інших подібних проектів нам вдасться дуже оперативно підготувати низку законодавчих рішень. Уже нині існує цілий пакет законопроектів, які готові буквально з першого дня роботи бути внесені до парламенту. Ми сподіваємось, що цей проект дасть нам додаткові можливості», – повідомив Негода.

За його словами, проект, який підготували українські і шведські фахівці, зосереджений на тих сферах державної політики України, які визначені у концепції реформування місцевого самоврядування, ухваленій урядом у квітні 2014 року. Мова іде про фінансову децентралізацію, відповідні зміни до податкового кодексу, підтримку розвитку місцевих громад.

Завдяки проекту «Підтримка децентралізації в Україні» Україна запозичить досвід децентралізації і реформ місцевого самоврядування, які відбувались у Швеції й інших державах Скандинавії, наголосив Негода. Проект здійснюватимуть урядові і громадські інституції двох держав.

XS
SM
MD
LG