Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК вже зареєструвала 52 народних депутатів


Сьогодні Центральна виборча комісія зареєструвала ще 45 депутатів Верховної Ради.

Раніше, 7 листопада, ЦВК зареєструвала 7 депутатів Ради.

12 листопада у газеті «Голос України» опубліковані прізвища 421 народного депутата, обраного на позачергових парламентських виборах 26 жовтня.

До складу Верховної Ради восьмого скликання обрані 225 депутатів за партійними списками, 196 – у мажоритарних округах.

За законом, новообрані депутати не пізніше ніж за 20 днів після офіційної публікації результатів виборів повинні подати у ЦВК документи про звільнення з роботи, не сумісної з депутатським мандатом, або про відмову від іншого представницького мандата.

Такі документи є підставою для ЦВК, щоб зареєструвати народного депутата й видати йому тимчасове посвідчення, яке дає депутатові право принести присягу в сесійній залі Верховної Ради й вступити у свої повноваження.

У партії «Блок Петра Порошенка» запропонували провести перше пленарне засідання новообраної Верховної Ради восьмого скликання ще до кінця листопада цього року. У партії «Батьківщина» вважають, що перше засідання новообраного парламенту потрібно провести 21 листопада.

У середу, 19 листопада, відбудеться перше засідання робочої групи з підготовки першого пленарного засідання новообраного парламенту.

XS
SM
MD
LG