Доступність посилання

ТОП новини

Збитки від бойових дій у Луганській області становлять 553 мільйони гривень – Москаль


Загальні збитки, завдані в результаті воєнних дій у Луганській області, на сьогодні становлять 553 мільйони гривень. Про це повідомив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль під час зустрічі з делегацією Світового банку і ООН.

За його словами, йдеться про шкоду, завдану об’єктам комунальної власності, інфраструктури, майну громадян. Через невпинні обстріли розмір шкоди щодня збільшується.

«Головні проблеми, у вирішенні яких можуть допомогти міжнародні організації, – це забезпечення перенесених з Луганська медичних установ діагностичним та іншим устаткуванням, матеріальну допомогу людям, що втратили житло в результаті бойових дій», – мовиться у повідомленні прес-служби.

За словами Москаля, на сьогодні в Луганській області реєструвалося майже 30 тисяч тимчасових переселенців із зони АТО, з них близько 7 тисяч – у Сєверодонецьку. При цьому, за оцінками облдержадміністрації, реальна кількість тимчасових переселенців у Луганській області становить близько 200 тисяч.

Голова облдержадміністрації зазначив, що головною проблемою є забезпечення вимушених переселенців роботою. У результаті воєнних дій у регіоні зупинилися всі великі підприємства, такі, як сєверодонецький «Азот», лисичанский нафтопереробний завод «Ліник» та ін. Власники цих підприємств, щоб уникнути людських жертв і руйнувань цих промислових об'єктів, поки що не наважуються відновити їхню роботу, зазначають у облдержадміністрації.

З квітня на території Донецької та Луганської областей проводять антитерористичну операцію. Наразі деякі райони вказаних областей продовжують контролювати бойовики.

XS
SM
MD
LG