Доступність посилання

ТОП новини

Не треба боятися нервів Путіна – Яременко


Голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко
Голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко

Незалежно від результатів саміту G20, Росія не припинила б тактику втягування України у довготривалий конфлікт та поглиблення воєнної конфронтації. Про це в ефірі Радіо Свобода сказав дипломат, голова правління «Майдану закордонних справ» Богдан Яременко.

За його словами, на саміті «Великої двадцятки» країни Заходу продемонстрували, що вони є друзями України та не відмовляються від бажання спільно протистояти Росії і «створювати антиросійський фронт».

«Думаю, це надихає, дає нам підстави сподіватися, що наші потреби будуть більш предметно розглядатися нашими друзями. Нам не треба боятися нервів Володимира Путіна після саміту. Адже чи був би він спокійний, чи був би він нервовий, він продовжував би роздирати Україну. Ми тепер маємо більше переконання, що у нас є щирі друзі, які готові говорити з Путіним на рівних, говорити з ним жорстко, відстоюючи наші інтереси», – зазначив Яременко в ефірі Радіо Свобода.

15-16 листопада в австралійському Брізбені проходив саміт G20. Його учасники гостро розкритикували президента Росії Володимира Путіна за підтримку сепаратистів на Донбасі.

Володимир Путін достроково залишив саміт. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

Російські експерти, після холодного прийому Путіна в Австралії, пророкують твердість позиції Росії в українському конфлікті та інтенсифікацію боїв.

XS
SM
MD
LG