Доступність посилання

ТОП новини

На 38-му окрузі Дніпропетровщини припиняють перерахунок голосів


На 38-му окрузі (з центром у Новомосковську) Дніпропетровської області вирішили припинити перерахунок голосів виборців і визнати переможцем виборів самовисуванця Вадима Нестеренка. Таке рішення ухвалив Дніпропетровський апеляційний суд.

За рішенням суду, «постанова набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною і оскарженню не підлягає».

Довірена особа кандидата в народні депутати Олександра Кузьмука, який позивався до суду з вимогою визнати вибори на окрузі недійсними, Іван Буряк назвав рішення суду «цинічним». Водночас представники кандидата Вадима Нестеренка зазначили, що воно «справедливе» і мало бути ухвалене «ще два тижні тому, коли розпочалась судова тяганина».

Водночас раніше в Штабі національного захисту Дніпропетровщині заявляли, що не визнають результатів виборів на 38-му окрузі «через масові фальсифікації та підкуп виборців».

За даними ЦВК, за підсумками обробки 100% протоколів, на виборах Верховної Ради України на цьому окрузі переміг самовисуванець Вадим Нестеренко, який був заступником голови Дніпропетровської облдержадміністрації за часів Віктора Януковича і якого підтримував «Опозиційний блок», він набрав 31,35% голосів. Друге місце посів самовисуванець, колишній міський голова Новомосковська Віктор Літвіщенко – 15,79%, третє – самовисуванець, екс-міністр оборони України, який був народним депутатом від Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання, Олександр Кузьмук (12,78%).

Кандидат Кузьмук оскаржував результати виборів у суді, заявляючи про суттєві порушення під час виборів на окрузі.

Незадовго до виборів в окрузі №38 на Дніпропетровщині спалахнув скандал: опоненти звинувачували кандидата-самовисуванця Вадима Нестеренка у непрямому підкупі виборців шляхом надання знижок на продукцію місцевого підприємства. Водночас сам кандидат ці звинувачення відкидав.

XS
SM
MD
LG