Доступність посилання

ТОП новини

Україна готова до продовження газових переговорів з Росією – Коболєв


Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв
Голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв

Україна готова до продовження газових переговорів з Росією у будь-який час. Про це заявив голова правління компанії «Нафтогаз» Андрій Коболєв під час зустрічі, організованої Європейським центром політики у Брюсселі. Разом з тим, вважає він, Москва не готова розпочинати переговори раніше січня наступного року.

«Досягнення дуже хитких домовленостей з Росією щодо постачання газу у зимовий період забрало шість місяців. Обговорення літнього пакету мало б розпочатися так швидко, як це можливо. Але наскільки ми розуміємо наміри наших російських колег, то вони будуть готові до цього не раніше січня. Проте Україна готова до дискусій у будь-який час, коли вони захочуть», – каже Коболєв.

30 жовтня Росія і Україна за посередництва Євросоюзу домовилися про відновлення поставок російського газу Києву в зимовий період, а також узгодили їхні умови до березня 2015 року включно. Згідно з досягненими домовленостями, «Нафтогаз» заплатить сумарно 3 мільярди 100 мільйонів доларів, щоб розрахуватися за 11,5 мільярдів кубометрів газу, поставленого «Газпромом» у листопаді – грудні минулого року і квітні – червні нинішнього, з розрахунку за ціною у 268,5 доларів за тисячу кубометрів, на якій наполягла Україна.

Росія повністю припинила газопостачання в Україну у червні. З того часу велися переговори про його відновлення у тристоронньому форматі Україна-ЄС-Росія.

Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з європейських країн.

XS
SM
MD
LG