Доступність посилання

ТОП новини

Путін здивований «теплотою прийому» у Брісбені


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Володимир Путін здивований «теплотою прийому» російської делегації громадянами в австралійському Брісбені, де проходив саміт G20. Про це президент Росії заявив під час виступу на засіданні другого «Форуму дій» Всеросійського народного фронту у вівторок, 18 листопада. Критику ж прем’єра Канади на адресу Росії, Путін пояснює «політичною культурою».

«Я навіть здивувався тій теплоті, з якою приймали нашу делегацію прості громадяни на вулиці. Я не знаю, як це пояснити. Дійсно, з оплесками, зі знаками уваги. А щодо войовничих заяв мого колеги, то це, напевно, така політична культура, що вони там якось напружують обстановку. Але у житті і роботі нічого подібного не було», – розповів Путін.

Про вуличну акцію протесту проти агресії Росії поти України Путін нічого не сказав.

(Відео «24 телеканалу»)

Під час саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, країни Заходу гостро розкритикували позицію президента Росії Володимира Путіна і вкотре закликали Росію «припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні», зокрема прем’єр- міністр Канади порадив Путіну «забиратися з України». Натомість президент Росії заявив, що російських військ на території України немає.

Володимир Путін достроково залишив саміт. Російські медіа згодом передали слова Путіна, який мотивував свій демарш довгим перельотом і потребою «поспати» перед початком нового робочого тижня.

Відносини між Москвою і Заходом значно погіршилися з часу російської анексії Криму.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

За це Захід запровадив низку санкцій проти Росії. Москва запровадила обмежувальні заходи у відповідь.

XS
SM
MD
LG