Доступність посилання

ТОП новини

Постпред Росії при ЄС Чижов каже, що Москва сприяє мирному врегулюванні ситуації на Донбасі


Постпред Росії при Євросоюзі Володимир Чижов заявляє, що Москва робить належні зусилля в політичній, економічній та гуманітарній сферах для урегулювання ситуації на сході України.

«Ми хочемо бачити Україну мирною державою, демократичною та процвітаючою країною, в якій буде комфортно всім проживати на її території», –запевнив Чижов, додавши, що Росія сприяє зусиллям у подоланні справжньої кризи в рамках мінських домовленостей.

Сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до Києва зазначив, що нині напруга на сході України протягом останніх двох-трьох місяців зросла. Після цього міністр МЗС Німеччини вирушив до Москви обговорити урегулювання ситуації на Донбасі.

Раніше під час саміту G20 у Брісбені, який проходив 15-16 листопада, країни Заходу гостро розкритикували позицію президента Росії Володимира Путіна і вкотре закликали Росію «припинити дестабілізувати ситуацію в східній Україні», зокрема прем’єр-міністр Канади порадив Путіну «забиратися з України». Натомість президент Росії заявив, що російських військ на території України немає.

Напередодні у НАТО повідомили про входження колон із російським озброєнням на територію східної України. Спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ заявили про військові колони без розпізнавальних знаків на території Донбасу, яку контролюють проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG