Доступність посилання

ТОП новини

У Старобільську попрощалися з 9 тимчасово невідомими солдатами


Троє невпізнаних солдат і 6 трун із останками поховали в Старобільську
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00

Троє невпізнаних солдат і 6 трун із останками поховали в Старобільську

Дев’ятеро тимчасово невідомих українських солдатів поховали у вівторок, 18 листопада, у Старобільську Луганської області. Про них відомо наразі лише те, що всі вони загинули на 32-му блокпосту внаслідок обстрілу проросійськими бойовиками.

У майбутньому рідні та близькі зможуть їх ідентифікувати за допомогою зразків ДНК.

Попрощатися із загиблими прийшли військові, місцеві жителі. До трун вишикувалися довгі черги людей.

Поховали невідомих солдатів на місцевому кладовищі. До цього тут попрощалися ще з 29 тимчасово невідомими українськими військовими, які загинули біля населених пунктів Щастя та Металіст.

На кладовищі, де поховані воїни, планують встановити монумент пам’яті. Поки що його функції виконує великий хрест.

Становище навколо 32-го блокпосту різко загострилося в середині жовтня після наступу сепаратистів. Відтоді ЗМІ і користувачі соцмереж багато разів заявляли, що два блокпости, 31-й і 32-й, опинилися в оточенні. Силовики щоразу заперечували факт оточення. Зокрема, 20 жовтня у прес-центрі АТО заявляли, що бойовики, які блокували українські блокпости біля Смілого, «розсіяні та відступили», а 22 жовтня – що на цей блокпост «організована доставка боєприпасів, продуктів харчування, питної води».

28 жовтня проросійські бойовики випустили з оточення українських військових. За свідченнями українських бійців, найбільше вояків загинуло під час спроб деблокувати блокпост, зокрема гинули члени екіпажів військових машин.

XS
SM
MD
LG