Доступність посилання

ТОП новини

Лавров: спроби зробити Росію стороною конфлікту в Україні контрпродуктивні


Сергій Лавров
Сергій Лавров

Києву слід вибудовувати діалог безпосередньо з угрупованнями «ДНР» і «ЛНР», а не намагатися зробити Росію стороною конфлікту, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Виступаючи у Держдумі Росії, Лавров звернув увагу на те, що дії української влади «відображають дуже сильне прагнення «партії війни» в Києві зробити все, щоб виключити ополчення, виключити «ДНР» і «ЛНР» із числа учасників переговорного процесу і змусити Захід домагатися згоди Росії виступати стороною конфлікту».

«Це абсолютно контрпродуктивна і провокаційна лінія, яка не має жодних шансів на успіх», – сказав Лавров.

За його словами, Києву потрібна «лише розмова безпосередньо з тими, хто повстав проти незаконного, антиконституційного державного перевороту і не захотів жити за тими правилами, які організатори та виконавці перевороту почали нав’язувати всій країні».

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг 18 листопада звинуватив Росію в «серйозній військовій розбудові» як на сході України, так і на російському боці кордону.

Тим часом, речник російського президента Путіна Дмитро Пєсков заявив, що його країна прагне отримати «стовідсоткові гарантії», що Україна не вступить до НАТО.

XS
SM
MD
LG