Доступність посилання

ТОП новини

Україна далі бореться за визнання у світі Голодомору геноцидом – В’ятрович


Володимир В’ятрович
Володимир В’ятрович

Україна продовжує боротьбу за визнання у світі Голодомору 1932-1933 років геноцидом українського народу, заявляють в Українському Інституті національної пам’яті.

Для цього Київ використовує політичні, дипломатичні, наукові ресурси, повідомив Радіо Свобода директор Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

«Є потужний ресурс української діаспори, який не потребує додаткового фінансування. Ці люди готові задарма працювати, але потребують інформаційної підтримки і злагодженості їхньої роботи з роботою українського дипломатичного корпусу. Є той же дипломатичний корпус. Це величезний ресурс у кожній країні світу. Є надзвичайно сильний інтелектуальний ресурс українських науковців», – відзначив науковець.

За його словами, українцям слід використати досвід єврейського народу, який кілька десятиліть на міжнародному рівні переконував світову спільноту, що Голокост є геноцидом євреїв. Боротьба євреїв за визнання Голокосту геноцидом була успішною, нагадав В’ятрович.

Він також повідомив, що цьогорічні відзначення роковин Голодомору присвячені повстанням, які передували «вбивству голодом» (історики нарахували більш як 5 тисяч повстань і бунтів на початку 1930-х років).

У Києві, в «Українському домі» 21 листопада відкриється виставка архівних документів і фотографій «Не знищені 1933-го – непереможні сьогодні». А 22 листопада Україна вшанує жертв Голодомору всеукраїнською хвилиною мовчання (16:00 за київським часом).

XS
SM
MD
LG