Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові зустрічали бійців 22 батальйону територіальної оборони


Півроку в зоні АТО – Харківський батальйон тероборони повернувся додому
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

На центральній площі Свободи у Харкові урочисто зустрічали бійців окремого харківського 22-го батальйону територіальної оборони. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, зустрічати військовослужбовців прийшли з квітами, солодощами, фруктами близько 200 людей – рідні, друзі солдатів і звичайні жителі міста.

«Батальйон у зоні АТО перебував з 15 травня по 17 листопада, понад півроку. Батальйон був у Луганській області: Сватові, Старобільську, Голубівці, Металісті, Дмитріївці, Новоайдарі й інших населених пунктах», – розповів командир батальйону Сергій Горбенко.

За словами командира, його батальйон повернувся до Харкова з мінімальними втратами.

«У мене два «200-х», 15 «300-х» і троє травмованих. Із цих загиблих один застрелився – прапорщик, один офіцер помер у шпиталі від тяжких поранень. Ще один зник безвісти, а було таких троє, втім, двох відшукали в полоні й звільнили», – сказав командир.

Як розповів Радіо Свобода військовий Дмитро Савченков, найскладніше було усвідомлювати, що «воюєш проти росіян, яких раніше вважав друзями, а тепер – це ворог».

«Мені 34 роки. Ми жили завжди в дружбі з Росією. Тепер важко усвідомлювати, що тепер це буде ворог. Там на Луганщині бандити, терористи окупують нашу землю і це мені складно було усвідомлювати», – каже офіцер Дмитро Савченков.

Як повідомив командир батальйону Сергій Горбенко, наразі 80 відсотків особового складу батальйону перебувають у відпустці, інші – у звільненні до четверга.

«У четвер особовий склад, який не в відпустці, почне розгортати наметовий табір, перебирати майно, яке привезли, ремонтувати машини Потім одні будуть виходити з відпустки, а інші – підуть відпочинуть. Табір розташується в Башкирівці (Чугуївський район Харківщини). В області ми будемо від місяця до двох», – зазначив Горбенко.

Командування батальйону незабаром сподівається отримати танки (вони вже відремонтовані і стоять на заводі). Крім того, у штат ввели інженерний взвод, і цього місяця розпочнеться його формування. «Зараз найбільше батальйону не вистачає вантажівок. На ходу залишилося тільки три вантажівки, решта зламані або розбиті і відіслані на ремонт до 92-ої бригади», – наголосив Сергій Горбенко.

Зустріч бійців харківського окремого 22-го батальйону територіальної оборони проходила за відсутності керівництва області та міста.

22-й харківський батальйон територіальної оборони був створений у Харківській області на початку травня і практично відразу ж направлений на блокпости в Луганську область.

XS
SM
MD
LG