Доступність посилання

ТОП новини

До злочинів проти активістів Майдану можуть бути причетні спецслужби Росії – ГПУ


Генеральна прокуратура має інформацію про можливу причетність співробітників російських спецслужб до злочинів проти активістів Євромайдану, заявили представники відомства.

«Дані питання є в компетенції СБУ і слідчі СБУ проводять відповідні дії з документування такої діяльності», – заявив заступник генерального прокурора Олег Заліско.

Крім того, у Генпрокуратурі заявили, що за злочини проти активістів Майдану вручили повідомлення про підозри й обрали запобіжний захід 47 особам.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною Сотнею. Крім того, сотні учасників протесту в Києві отримали поранення.

За словами генпрокурора Віталія Яреми, до суду вже направлено 7 кримінальних проваджень щодо 13 осіб, які вчинили злочини проти учасників протестів на Майдані. До відповідальності притягнуто 5 працівників ДАІ, у провадженні перебуває ще 27 справ проти 7 працівників автоінспекції. Ярема зазначив, що триває розслідування масового розстрілу людей на вулиці Інститутській та активістів у Маріїнському парку на вулиці Грушевського.

XS
SM
MD
LG