Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ не звинувачує українських військових в обстрілі своїх представників – голова місії


Ертугрул Апакан
Ертугрул Апакан

Місія ОБСЄ не звинувачує українську сторону в обстрілі своїх представників, який стався напередодні поблизу міста Мар’їнка на Донеччині, заявив голова спостережної місії ОБСЄ, посол Ертугрул Апакан.

За його словами, ОБСЄ сподівається на об’єктивне розслідування цього інциденту. «Мені здається, це окремий інцидент, який не має системного характеру. Ми співпрацюємо з українською стороною, яка розпочала розслідування цього інциденту», – зазначив Апакан.

Раніше у звіті місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі повідомили, що 19 листопада автоколону спеціальної моніторингової місії ОБСЄ обстріляли військовослужбовці біля Мар’їнки Донецької області, яку контролюють сили АТО.

Рада національної безпеки й оборони України заявила, що сили АТО не причетні до обстрілу спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ у Донецькій області. Як повідомив речник РНБО Андрій Лисенко, українські військові вже не використовують маркування авто, про яке йдеться у звіті ОБСЄ, у вигляді двох білих смуг.

Рада національної безпеки й оборони України назвала обстріл спостерігачів ОБСЄ провокацією з боку проросійських сепаратистів.

За словами Лисенка, поблизу Мар’їнки, де невідомі обстріляли представників ОБСЄ, діють диверсійні групи сепаратистів, хоча саме місто перебуває під контролем України.

XS
SM
MD
LG