Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: за фактом загибелі 5 військових на 32-му блокпосту відкрито кримінальну справу


Проросійські бойовики, архівне фото
Проросійські бойовики, архівне фото

Генеральна прокуратура за фактом загибелі 5 військовослужбовців на 32-му блокпосту відкрито кримінальне провадження, повідомляє прес-служба відомства.

13 листопада управління нагляду за додержанням законів силами АТО військової прокуратури внесло до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Слідство встановило, що в період з 2 по 27 жовтня 2014 року понад 100 військовослужбовців Національної гвардії України та Збройних сил України, які здійснювали оборону та охорону 32-го блокпосту поблизу населеного пункту Сміле Луганської області, були оточені незаконними військовими формуваннями та перебували під постійним вогневим обстрілом.

У Генпрокуратурі зазначають, що військові службові особи командування сил АТО не вжили належних заходів щодо забезпечення постачання на вказаний об’єкт бойових припасів, предметів першої необхідності та засобів життєдіяльності.

У відомстві вважають, що безвідповідальність військових службових осіб призвела до вимушеного залишення території 32-го блокпосту, загибелі 5 військовослужбовців та знищення незаконними збройними формуваннями понад 20 одиниць бойової техніки.

XS
SM
MD
LG