Доступність посилання

ТОП новини

Уряд розглядає можливість поставок вугілля з Донбасу в обмін на газ і електроенергію


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Україна намагається провести переговори щодо можливостей організації поставок вугілля, яке видобувається на підконтрольних проросійським бойовикам територіях, в обмін на газ та електроенергію. Про можливість такого свопу заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Уряд вирішив забезпечити поставки як газу, так і електроенергії до Донецька й Луганська. Ми робимо все, щоб уникнути гуманітарної катастрофи», – сказав він.

За словами глави уряду, крім бартерного обміну, уряд може вирахувати вартість газу й електроенергії, що поставлятимуться на окуповані території, із суми соціальних нарахувань (субсидій, пільг), призначених для окупованих територій.

Водночас, прем’єр наголосив: «Україна не вестиме переговорів із терористами».

На запитання Радіо Свобода про те, з ким у такому разі Кабмін домовляється про поставки вугілля з окупованих бойовиками територій, Арсеній Яценюк відповів, що перемовини можуть вестися лише «з українськими компаніями, яким належать вугільні шахти в Донецькій і Луганській областях».

Виступаючи 15 листопада в ефірі програми «Шустер Live» на «Першому національному», Арсеній Яценюк виключив варіант купівлі вугілля у бойовиків, які наразі контролюють частину території Донецької і Луганської областей.

XS
SM
MD
LG