Доступність посилання

ТОП новини

Чехія бере до уваги позицію української сторони про «неприйнятні заяви Земана» – МЗС


Чехія бере до уваги позицію української сторони про неприйнятність останніх висловлювань чеського президента Мілоша Земана щодо оцінок ситуації в Україні. Про це у четвер, 20 листопада, заявила речниця МЗС Чехії Міхаела Лаґронова.

Вона підтвердила, що посол Чехії в Україні Іван Почух був викликаний до українського дипломатичного відомства, де йому роз’яснили позицію української сторони.

«Ми беремо до уваги те, що нам заявила українська сторона, і будемо далі займатися цією справою», – Міхаела Лаґронова.

Зі свого боку, речник канцелярії президента Чехії Їржі Овчачек заявив: «Ми не будемо втручатися у внутрішні справи України. Я наголошую, що пан президент минулої неділі провів у Братиславі дуже дружню розмову зі своїм українським колегою Петром Порошенком».

Реакція українського МЗС на висловлювання Мілоша Земана щодо України потрапила у центр уваги чеських ЗМІ. Чеський інформаційний канал ČT24 повідомляє, що «Київ протестує проти висловлювань Мілоша Земана» і викликав «на килим» посла Чехії в Україні Івана Почуха.

Дипломатичний інцидент викликало інтерв’ю, яке 16 листопада дав президент Чехії російському «Першому каналу». У ньому Мілош Земан розкритикував санкції ЄС щодо Росії, а також заявив, що події в Україні є громадянською війною.

«В Україні – громадянська війна. Нам не треба займатись якимись мріями щодо підтримки України, тому що в умовах громадянської війни економічна підтримка – це повна нісенітниця», – сказав Земан російському телеканалу.

Упродовж останнього часу у Чехії відбувалися протести проти «проросійської політики президента Мілоша Земана».

XS
SM
MD
LG