Доступність посилання

ТОП новини

Україна здивована «стривоженістю» Росії через можливе постачання зброї – МЗС


Речник МЗС України Євген Перебийніс
Речник МЗС України Євген Перебийніс

Україна здивована заявами російськими сторони, що постачання зброї зі США в Україну може стати «дестабілізуючим фактором». Про це на своїй сторінці у Twitter написав речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Дивно, що у Москві «стривожені» можливими поставками зброї законному уряду, але вважають нормальним постачати його бандам терористів», – зазначив Перебийніс.

У середу, 19 листопада, Тоні Блінкен вказав на «серйозні порушення» мінських угод з боку Росії, яка 5 вересня разом із сепаратистами, Україною й ОБСЄ уклала домовленості про припинення вогню і наступні кроки для досягнення миру на Донбасі. На думку Блінкена, надання Києву зброї може спонукати Москву «двічі подумати і утримати її від наступних дій».

Росія ж заявила, що будь-які американські поставки зброї до України будуть «дестабілізувальним фактором».

20 листопада представник Державного департаменту США Джеффрі Ратке повідомив, що рішення США щодо ненадання Україні зброї летальної дії залишається незмінним. Про це він заявив коментуючи заяву заступника радника президента США з національної безпеки Тоні Блінкена.

Україна звинувачує Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі. Росія підтримує сепаратистів, але заперечує, що бере безпосередню участь в конфлікті.

XS
SM
MD
LG