Доступність посилання

ТОП новини

У Відні триває фінальний раунд ядерних переговорів з Іраном


У Відні триває завершальний раунд ядерних переговорів між Іраном і світовими державами. Сторони сподіваються укласти остаточну угоду до 24 листопада.

У переговорах, які розпочалися пізно ввечері 20 листопада, беруть участь держсекретар США Джон Керрі, представниця Євросоюзу Катрін Аштон та міністр закордонних справ Ірану Могаммад Заріф. Очільники зовнішньополітичних відомств Франції Лоран Фабіус і Великої Британії Філіп Гаммонд мають приєднатися до переговорів сьогодні.

Керрі твердить, що світові держави «єдині» у бажанні укласти угоду, але не говорить про ймовірне продовження терміну переговорів після 24 листопада.

Російський переговірник Сергій Рябков назвав атмосферу дискусій напруженою і додав, що досягти домовленостей буде дуже важко. Британський міністр Гаммонд також відзначив, що «не відчуває оптимізму».

Метою сторін є укладення угоди, яка дасть можливість зняти міжнародні санкції проти Ірану в обмін на скорочення програми збагачення урану. Це переконає західні країни, що Тегеран не веде таємної розробки ядерної зброї.

XS
SM
MD
LG