Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина розколюється на тих, хто за Путіна, і тих, хто проти


Ангела Меркель, канцлер Німеччини та Володимир Путін, президент Росії
Ангела Меркель, канцлер Німеччини та Володимир Путін, президент Росії

Берлін – Офіційна Німеччина з початку російсько-українськогo конфлікту підтримувала проєвропейський шлях Києва. Не завжди канцлер Ангела Меркель знаходила розуміння своєї політики щодо санкцій проти Росії. Чимало її колег утворили так зване коло «тих, хто розуміє Путіна». Їхній інформаційний голод щодо війни на сході України часто утамовував англомовний кремлівський канал «Раша Тудей». Нині Росія робить пропагандистський наступ, щоб збільшити лави тих, хто підтримує політику Путіна.

Голова Німецько-російського форуму і колишній прем’єр-міністр землі Бранденбург Матіас Платцек запропонував провести процедуру легалізації анексії Криму. Крім того, він висловив думку, що східні регіони України, які нині перебувають під контролем сепаратистів, теж ймовірно не повернуться під владу Києва. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Passauer Neue Presse». Що викликало багато запитань.

Ми терміново шукаємо діалог з Росією або маємо його продовжити. Ще більше закручувати спіраль конфлікту у вигляді санкцій чи вербальними методами недоречно
Матіас Платцек

«Ми терміново шукаємо діалог з Росією або маємо його продовжити, оскільки я вважаю, що ми підходимо до межі непоправного. Ще більше закручувати спіраль конфлікту у вигляді санкцій чи вербальними методами недоречно», – ось так він пояснив свою заяву на Першому каналі німецького телебачення.

Новий наступ кремлівської пропаганди лише розпочався

Матіас Платцек закликав Захід піти назустріч російському президенту. Він вважає, що західні країни мають знайти таке розв’язання конфлікту на сході України, щоб Путін не мав вигляду такого, що програв. Головa Німецько-російського форуму Платцек зробив свою заяву після інтерв’ю президента Росії телеканалу ARD. Журналіст Губерт Зайпель, який робив інтерв’ю, не наважився на критичні запитання. I пізніше зізнався в одному з ток-шоу: «У такій справі я мав стежити, щоб не сказати жодного неправильного слова!» Його німецькі колеги були обурені.

Хоч i не всі. I фахівці, і пересічні громадяни, але насамперед політики у Німеччині розділилися на два табори: тих, хто «розуміє Путіна» і тих, хто його не підтримує. Нині йдеться не лише про позицію окремих громадян. Cтворена торік консервативна партія «Альтeрнатива для Німеччини» – під загрозою розколу. I саме через питання: «Підтримати Путіна чи виступити проти нього? » А для того, щоб його підтримали, Путін не шкодує ні сил, ні засобів. Крім його інтерв’ю, мовить і показує також ще i телеканал «РТ Німеччина» – дочірній канал колишньої «Раша Тудей». Їх техніка і якість – на найвищому рівні. Журналістка – красуня на підборах i вбрана в ультра-коротку спідничку – веде гострі, не без гумору інтерв’ю. Звичайно, без жодного критичного слова щодо кремлівського режиму. Тож Путін може бути задоволений. Новий наступ кремлівської пропаганди лише розпочався. Але на канцлера Ангелу Меркель така активна медійна пропаганда поки що не вплинула.

Відбувається російська політика дестабілізаціi сході України, у регіонах Донецька і Луганська. Ми не можемо залишити постраждалих наодинці
Ангелу Меркель

«Відбувається російська політика дестабілізаціi сході України, у регіонах Донецька і Луганська. Ми не можемо залишити постраждалих наодинці. З гуманітарних причин, а також iз власного інтересу. Адже глобалізація світу зробила нас усіх сусідами. Ми допомагатимемо Україні як політично, так і економічно», – сказала вона після зустрічі «великої двадцятки».

Тим часом прес-служба Німецько-російського форуму спростовує Матіаса Платцека щодо заклику легалізувати анексію Криму. Політик лише запропонував подумати, щоб «урегулювати кримське питання з точки зору міжнародного права» – йдеться у заяві прес-служби.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG