Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко та Байден: «мінський формат» переговорів є найбільш прийнятним


Віце-президент США Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден

Президент України Петро Порошенко та віце-президент США Джо Байден виступають за «мінський формат» переговорів щодо врегулювання в частині Сходу України.

«Ми дійшли повної згоди, що найбільш прийнятним базовим форматом для забезпечення мирного процесу є формат мінських переговорів – тристоронньої контактної групи, де ми маємо забезпечити кілька ключових моментів мінського мирного плану», – заявив Порошенко на спільній із віце-президентом США Джозефом Байденом прес-конференції.

Раніше прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна не провадитиме прямих переговорів із «російськими найманцями». За його словами, найефективніший формат проведення переговорів – це «женевський формат» переговорів із участю представників України, Росії, а також США і ЄС. Це спільна позиція глави держави та глави уряду, наголошував тоді Яценюк.

Напередодні президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запропонували переговори у «веймарському форматі» з участю Німеччини, Польщі та Франції.

XS
SM
MD
LG