Доступність посилання

ТОП новини

У Львові провели автопробіг з нагоди річниці Майдану


У Львові провели автопробіг з нагоди річниці Майдану
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

У Львові річницю Майдану активісти громадських організацій вшанували автопробігом, в якому було близько 20 машин.

Учасники акції приїхали до будівель обласної прокуратури, СБУ, Львівської обладміністрації і управління МВС, де перед входом вони запалили лампадки і шини.

«Сьогодні вшановуємо пам’ять загиблих героїв і річницю початку Майдану, тому прийшли під важливі державні установи, щоб нагадати чиновникам, що вони мають працювати сумлінно для країни і людей. А якщо вони не схаменуться і не буде належної роботи, то колеса ніхто не використовуватиме, а діятимемо адекватно», – заявив активіст руху «Рабів до раю не пускають» Іван Спринський, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

День Гідності та Свободи у Львові також вшанували на площі біля пам’ятника Кобзареві молитвою за Україну, потім відбулось віче, брали участь у події менше півсотні львів’ян.

«Якщо свобода та гідність будуть в наших серцях, в нашій свідомості, в нашій душі, то, незважаючи на те, які обставини – суспільні чи політичні – будуть відбуватися, все добре, що в нас всередині, вийде назовні», – наголосив у проповіді владика УГКЦ Венедикт Алексійчук.

Увечері студенти Українського католицького університету планують відтворити атмосферу Майдану. Студенти цього навчального закладу першими у Львові – ввечері 21 листопада – вийшли до пам’ятника Шевченкові у Львові, щоб вимагати від влади підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом. Наступного дня понад дві тисячі студентів протестували у Львові.

XS
SM
MD
LG