Доступність посилання

ТОП новини

Сербія анулює громадянство, надане Курченку


Сергій Курченко
Сергій Курченко

Сербія заявляє, що анулює громадянство, надане українському бізнесмену Сергію Курченку, якого в Україні обвинувачують у розкраданні.

У повідомленні видання The Belgrade Blic daily, опублікованому у п’ятницю, 21 листопада, йдеться, що мільярдер, медіа- і газовий магнат Курченко отримав сербський паспорт після проходження термінової еміграційної процедури.

Але, за повідомленням адміністрації сербського прем’єра Александара Вуціча, «була порушена справа щодо позбавлення громадянства» Сергія Курченка, оскільки це може ускладнити переговори про вступ Сербії до ЄС.

За інформацією СБУ, головний фінансист «сім’ї» екс-президента Віктора Януковича створив і керував злочинною організацією, діяльність якої завдала збитків державі у нафтогазовій і банківський сферах на суму близько 5 мільярдів гривень.

За даними відомства, за матеріалами СБУ щодо протиправної діяльності голови наглядової ради фінансово-промислової групи «СЄПЕК» Сергія Курченка Генпрокуратура розпочала і розслідує низку кримінальних проваджень.

Як заявили в СБУ, головному фігуранту справи Курченку оголосили підозру у вчиненні злочинів і обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Правоохоронці поки що не можуть затримати Курченка, він перебуває у міжнародному розшуку. За даними СБУ, він переховується в Росії, «де в порушення українського законодавства набув громадянство Російської Федерації». Також з’являлася непідтверджена інформація, що Курченко перебуває у Сербії.

XS
SM
MD
LG