Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах на річницю Євромайдану провели лише молебень


У Черкасах замість віче провели лише молебень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

У Черкасах замість віче провели лише молебень

Кілька сотень черкащан зібралися на Соборній площі міста на Народне віче до Дня Гідності та Свободи у п’ятницю, 21 листопада. Але анонсоване напередодні, воно так і не відбулося. Натомість біля хреста-пам’ятника відбувся лише молебень за участю представників різних християнських конфесій.

Представники обласної та міської влади поклали квіти до символічної дошки Героїв Небесної сотні. До них приєдналися і пересічні жителі міста, які вшановували пам’ять загиблих квітами та запалювали лампадки.

Промов ніхто не виголошував. Утім, черкащан запросили на відкриття виставки, присвяченої річниці Революції гідності, до обласного краєзнавчого музею.

О 20.00 на Соборній площі Черкас мала розпочатися «Нічна варта» із вільним мікрофоном, чаєм, кавою та розмовами про післяреволюційний рік. Проте через невелику кількість людей, захід скасували.

У п’ятницю, 21 листопада, Україна відзначає День гідності і свободи. У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули більш як сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG