Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі присутні понад 7000 російських військових − Міноборони


Супутникове фото російської самохідної артилерії в Україні, 28 серпня 2014 року
Супутникове фото російської самохідної артилерії в Україні, 28 серпня 2014 року

Міністр оборони Степан Полторак заявляє про присутність 7,5 тисячі російських військових на території Донбасу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

«На жаль, не в усьому залежить тільки від нас стабілізація обстановки на сході України. Зовнішній фактор і присутність 7,5 тисячі представників російських збройних сил на території України є дестабілізуючим чинником і, на жаль, заважає нам швидко стабілізувати ситуацію в нашій державі», − сказано в повідомленні.

Полторак додав, що така загроза ставить перед Міноборони завдання збільшення чисельності військовослужбовців.

Раніше сьогодні прес-служба АТО повідомила про близько 20 одиниць військової техніки, що перейшли російсько-український кордон і попрямували в напрямку Луганська.

Твердження НАТО про концентрації російських сил на кордоні з Україною в Росії назвали «фальшивкою». Про це заявив постійний представник Росії при альянсі Олександр Грушко 21 листопада. 21 листопада генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що альянс фіксує пересування російських військ та техніки у напрямку встановленої лінії перемир’я на Донбасі.

У Раді національної безпеки й оборони України 21 листопада заявили, що Росія вперше з 5 вересня, коли було оголошено про режим припинення вогню на сході України, відновила артилерійські обстріли української території.

XS
SM
MD
LG