Доступність посилання

ТОП новини

У Москві мітингують за свободу слова


На Тріумфальній площі в Москві відбувається мітинг за свободу слова.
Як передає УНІАН, на акцію вийшло декілька сотень москвичів. Місце проведення акції оточене металевою огорожею, учасники повинні пройти через рамки металошукачів. Багато учасників закрили свої роти аркушами білого паперу, що символізує відсутність свободи ЗМІ в Росії.

Люди тримають в руках плакати: «Не буде свободи - буде Майдан», «Мені потрібна не прилизана інформація», «Путін дав відмашку: інакомислення в шарашку», «Ми проживемо без гречки і плову. Не чіпайте свободи слова».

За словами організаторів, приводом для проведення мітингу послужило зростання тиску з боку влади на незалежні ЗМІ та журналістів, блогосферу, численні факти переслідування за переконання, розв`язана цинічна і брехлива пропагандистська кампанія проти України, її братського народу, країн Заходу, демократичних прав і свобод.

Організаторами одержано узгодження заходу в мерії Москви. На акцію прийшли також люди з радянськими прапорами, які роздавали газету «Новороссия» від 19 вересня. Частина цієї групи була затримана московською поліцією.

XS
SM
MD
LG