Доступність посилання

ТОП новини

Обама підписав секретний указ про розширення присутності контингенту в Афганістані − ЗМІ


Президент США Барак Обама днями підписав указ під грифом «таємно», відповідно до якого в 2015 році буде розширено військову присутність Сполучених Штатів в Афганістані. Про це пише газета New York Times.

Американські військовослужбовці будуть уповноважені проводити операції в цій країні проти бойовиків, у тому числі талібів, якщо вони будуть загрожувати військам США або афганському уряду. Також передбачається участь в операціях військово-повітряних сил США для підтримки військовослужбовців Афганістану, зазначає видання.

Раніше Обама заявляв, що до кінця цього року очолювані НАТО міжнародні сили сприяння безпеці завершать свою місію в Афганістані. Передбачалося, що до січня майбутнього року в країні залишаться 9800 американських військовослужбовців і три тисячі військових з Німеччини, Італії та інших стан НАТО. Як повідомлялося, основне їх завдання повинна була полягати в підготовці афганських сил безпеки.

Як передає Associated Press, американські офіційні особи на умовах анонімності підтвердили інформацію, опубліковану в New York Times.

XS
SM
MD
LG