Доступність посилання

ТОП новини

США приєднуються до вшанування пам'яті жертв Голодомору – Білий дім


США приєднуються до українців у всьому світі, зокрема до багатьох американців українського походження, щоб вшанувати пам'ять мільйонів українців, які померли від голоду в 1932-1933 роках, ідеться в заяві, оприлюдненій від імені прес-секретаря Білого дому.

У ній також вказано, що «Голодомор, або «смерть від голоду» залишається одним із найсерйозніших злодіянь минулого століття та надзвичайно трагічною главою в історії України».

«Ми вшановуємо пам'ять жертв цієї жахливої трагедії. Ми також віддаємо належне невмирущій силі, мужності та духу народу України – якостям, які притаманні українцям й на сьогоднішній день, коли перед обличчям великого нещастя вони прагнуть побудувати більш процвітаючу, безпечну та демократичну державу», – заявляють у Білому домі.

Україна пом’янула жертв голодоморів загальнонаціональною хвилиною мовчання. О 16.00 її оголосив президент України Петро Порошенко.

Сьогодні на території України приспущені Державні Прапори України, обмежено проведення розважальних заходів та внесено відповідні зміни до програм радіо та телебачення. Проводяться громадські панахиди за жертвами голодоморів 1921 - 1922, 1932-1933, 1946 - 1947 років в Україні.

XS
SM
MD
LG