Доступність посилання

ТОП новини

Литва завжди буде підтримувати українців – президент Литви


Президент Литовської Республіки Даля Ґрібаускайте
Президент Литовської Республіки Даля Ґрібаускайте

Литва завжди буде підтримувати український народ і рішення, які він приймає. Про це заявила президент Литовської Республіки Даля Ґрібаускайте під сьомого засідання ради президентів України та Литовської Республіки, повідомляє прес-служба президента України.

Ґрібаускайте зазначила, що Україна зараз переживає важливий період у своїй історії.

«Я сподіваюсь, що український народ зможе побудувати демократичну країну з європейськими цінностями і незалежністю», – наголосила вона.

У свою чергу президент України Петро Порошенко подякував Литві за підтримку територіальної цілісності України.

Під час засідання сторони обговорили співпрацю між Україною та Литвою в процесі євроінтеграції України, двосторонню співпрацю в міжнародних організаціях, таких як ООН, ОБСЄ, Рада Європи та НАТО, взаємодію у сфері безпеки та захисту, кібернетичної та інформаційної безпеки та військово-технічне співробітництво.

Особливу увагу було приділено питанням енергетичної безпеки, співпраці в галузі енергопостачання та енергоефективності.

За результатами засідання було підписано Дорожню карту розвитку стратегічного партнерства двох держав на 2015–2016 роки, а також протокол 7-го засідання ради президентів України і Литви.

Президент Литви Даля Ґрібаускайте перебуває з офіційним візитом у Києві. Вона відома різкою критикою політики Росії щодо України.

Нещодавно Ґрібаускайте в інтерв’ю радіостанції RTL відзначила, що «Україна зараз бореться заради всього світу, заради всіх нас». «Якщо терористичну державу, яка здійснює відкриту агресію проти свого сусіда, не зупинити, вона пошириться на Європу і далі», наголосила президент Литви.

XS
SM
MD
LG