Доступність посилання

ТОП новини

Поведінка Росії щодо України має ознаки терористичних дій – Ґрібаускайте


" welcome ceremony in Klaipeda port October 27, 2014.
" welcome ceremony in Klaipeda port October 27, 2014.

Президент Литви Даля Ґрібаускайте вважає, що сьогодні важливо пояснити світу, яка саме війна розгортається на Донбасі й що Росія вдається до терористичних дій щодо України. Про це вона заявила після зустрічі з президентом України Петром Порошенком та засідання ради президента Литви та України.

«Направлення військ без розпізнавальних знаків, постачання зброї без таких знаків, підтримка терористів – це терористичні дії. Така ситуація є неприйнятною. Ми маємо сказати дуже чітко, що будь-яка країна , яка так поводиться, має ознаки такої країни (терористичної країни – ред.). Ми маємо викривати брехню й пояснювати світу, що насправді відбувається на Сході України, яка війна там розгортається. Це те, що маємо зараз робити. Потім до такої поведінки мають бути вжиті відповідні заходи», – заявила президент Литви.

Ґрібаускайте відома різкою критикою політики Росії щодо України. Нещодавно в інтерв’ю радіостанції RTLпрезидент Литви відзначила, що «Україна зараз бореться заради всього світу, заради всіх нас». «Якщо терористичну державу, яка здійснює відкриту агресію проти свого сусіда, не зупинити, вона пошириться на Європу і далі», наголосила президент Литви.

Раніше в інтерв’ю американському виданню The Washington post від 24 вересня президент Литви Даля Ґрібаускайте заявила, що Росія використовує «терористичні методи» і тероризує таким чином сусідні країни.

Захід і Україна звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва це заперечує.

XS
SM
MD
LG