Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура підозрює посадовців компанії «Укргазвидобування» у службових зловживаннях


Ukraine -- General Prosecutor of Ukraine office in Kyiv, 28Mar2012
Ukraine -- General Prosecutor of Ukraine office in Kyiv, 28Mar2012

Прокуратура міста Києва офіційно підозрює голову правління компанії «Укргазвидобування» та його заступника у зловживанні службовим становищем, що спричинило державі збитки на суму понад 16,8 мільйона гривень, повідомляє прес-служба прокуратури.

Крім того, ухвалами Печерського районного суду міста Києва від 20 листопада надано дозвіл на їх затримання та направлення до суду для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За даними прокуратури, у березні 2014 року між публічним акціонерним товариством«Укргазвидобування» та приватною компанією, якій належить одна з найбільших в Україні мереж АЗС, укладено договір про поставку скрапленого газу.

«У подальшому, діючи всупереч інтересам держави, голова правління «Укргазвидобування» та його заступник підписали додаткові угоди до цього договору. Як результат, комерційна структура незаконно набула право на отримання майже 18 тисяч тонн палива без попередньої оплати та за значно нижчою вартістю», – зазначають у відомстві.

Наразі посадовим особам компанії «Укргазвидобування» винесено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Раніше Генпрокуратура визнала групу компаній СЄПЕК Сергія Курченка злочинною організацією і повідомила, що наразі проводиться досудове розслідування за фактом створення злочинної організації, «члени якої упродовж 2010-2014 років вчинили низку тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема ПАТ НАК «Нафтогаз» та ПАТ «Укргазвидобування», а також Національного банку України».

XS
SM
MD
LG