Доступність посилання

ТОП новини

Місія ОБСЄ хоче ще раз зустрітися з керівництвом Луганської ОДА для завершення ремонту в Трьохізбенці


Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні має намір зустрітися з керівництвом Луганської облдержадміністрації для завершення ремонтних робіт у селі Трьохізбенка. Про це йдеться в повідомленні на сторінці СММ у Facebook.

У місії нагадали, що під час переговорів з нерегулярними збройними формуваннями їм вдалося домовитися про 12-годинне перемир’я. У неділю спостерігачі супроводжували ремонтників і підсобних працівників в селі Трьохізбенка (40 кілометрів на північний захід від Луганська) для проведення ремонтних робіт із відновлення водо-, газо - й електропостачання. СММ також спостерігала за роздачею гуманітарної допомоги від Луганської ОДА.

«Коли спостерігачі СММ прибули до Трьохізбенки о 09:00 в неділю, температура була -10 градусів. Жителі розповіли СММ, що їх обстрілюють через близькість до лінії фронту», – йдеться в повідомленні.

Представники місії спостерігали за ремонтними роботами, а також за роздачею гуманітарної допомоги. «Перемир’я зберігалося протягом усього часу, СММ перебувала на місці», – заявляють в місії.

Раніше сьогодні голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомляв, що в Треьохізбенці, яка вже три тижні залишається без газу і більше місяця – без електроенергії, так і не вдалося повернути комунікації через обстріли з боку бойовиків.

«Ні газ, ні світло в Трьохізбенку так і не подали. (...) ОБСЄ так і не зміг виступити посередником між Україною і терористами, гарантувавши припинення вогню, щоб врятувати мирних жителів від замерзання. Намагатимемося зробити щось самі», – підсумував голова облдержадміністрації.

XS
SM
MD
LG