Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама підтвердив відставку міністра оборони Гейґела


Міністр оборони США Чай Гейґел (Л) і президент США Барак Обама (П)
Міністр оборони США Чай Гейґел (Л) і президент США Барак Обама (П)

Президент США Барак Обама підтвердив, що міністр оборони Чай Гейґел пішов з посади.

Під час прес-конференції у Білому домі у понеділок, 24 листопада, Обама зазначив, що Чак Гейґел сказав йому, що це був «доречний час для завершення ним роботи» міністра оборони. Обама наголосив, що упродовж двох років на посаді Гейґел був «зразковим» міністром оборони.

«Близько двох років Чак був зразковим міністром оборони, тримаючи сильну руку, коли ми модернізували нашу стратегію, бюджет і зіштовхнулися з довготривалими загрозами, які потребують невідкладних рішень, такими як «Ісламська держава» чи ебола», – зазначив Обама.

За словами президента США, Гейґел продовжуватиме керувати Пентагоном, допоки американський сенат не затвердить його заступника.

Колишній сенатор і ветеран В’єтнамської війни Чак Гейґел, своєю чергою, заявив, що адміністрація Обами зробила Міністерство оборони і Сполучені Штати сильнішими у плані стабільності та безпеки.

«Це було великою честю для мене керувати і найголовніше служити з чоловіками та жінками з Міністерства оборони і підтримувати їхні сім’ї», – наголосив Гейґел.

Його відставку оглядачі пов’язують із результатами нещодавніх виборів у сенат США та з критикою з боку опонентів уряду щодо військової кампанії в Афганістані та операцій, спрямованих проти екстремістського угрупування «Ісламська держава» у Сирії та Іраку.

Це перша значна кадрова перестановка, зроблена президентом Бараком Обамою з часу програшу Демократичної партія на виборах три тижні тому.

XS
SM
MD
LG