Доступність посилання

ТОП новини

У США тривають заворушення після рішення суду про невинуватість поліцейського


Заворушення у Фергюсоні, США, 25 листопада 2014 року
Заворушення у Фергюсоні, США, 25 листопада 2014 року

В американському місті Фергюсон (штат Міссурі) уночі розпочалися заворушення. Це сталося після того, як журі присяжних оголосило, що не пред’являтиме звинувачення білому поліцейському Даррену Вілсону, який у серпні застрелив темношкірого підлітка Майкла Брауна.

Протестувальники підпалювали будівлі, поліцейські машини, били вітрини і грабували магазини. Заворушення розпочалися і в інших містах США, зокрема у Нью-Йорку та Лос-Анджелесі.

Раніше президент Барак Обама закликав незадоволених вердиктом не вдаватися до насильства, а поліцейських виявляти стриманість.

Присяжні вирішили, що поліцейський діяв для самозахисту. За словами прокурора, члени журі ретельно вивчили свідчення і речові докази у справі.

Загибель Майкла Брауна спричинила кількаденні заворушення у Фергюсоні одразу після інциденту.

Браун загинув у серпні після того, як Вілсон зупинив його разом із приятелем на вулиці для перевірки. Поліцейський твердить, що змушений був застосувати зброю для самозахисту, оскільки Браун поводився загрозливо. Родина загиблого заявляє, що поліцейський безпідставно застрелив беззбройного підлітка.

XS
SM
MD
LG