Доступність посилання

ТОП новини

Австрійське видання стверджує, що Моґеріні таки казала про автономію сходу України


Федеріка Моґеріні
Федеріка Моґеріні

Австрійське видання Kurier стверджує, що в інтерв’ю цій газеті верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Моґеріні таки казала про надання автономного статусу сходу України. Про це повідомляє агентство «Укрінформ» з посиланням на кореспондента Kurier і автора інтерв’ю Маргарету Копайніг.

«В авторизованій англійській версії у її відповіді на наше запитання так і стоїть: «автономний статус для сходу (України – ред.)», – сказала вона.

Водночас Копайніг підтвердила, що інтерв’ю, опубліковане у 24 листопада, було записане ще до того, як Моґеріні набула статусу верховного представника ЄС. «Повна версія інтерв’ю з’явиться 1 грудня у книзі «Так Європа може бути успішною», – додала журналіст.

24 листопада видання Kurier оприлюднило на своєму сайті інтерв’ю з верховним представником ЄС Федерікою Моґеріні, де вона заявила, що Євросоюз очікує від Києва «поваги до культури і мови людей, автономний статус сходу й інституційні реформи». Натомість речник верховного представника ЄС Майя Коціянчич заявила, що інтерв’ю містить викривлені цитати Моґеріні.

«Це інтерв’ю було зроблене до того, як Моґеріні очолила європейську дипломатичну службу, і нам не зрозуміло, чому воно вийшло друком тільки тепер. Спілкування з журналістом було англійською, її висловлювання були значно довшими. Тому, можливо, помилки з’явилися під час перекладу», – повідомила речниця на запит «Європейської правди».

XS
SM
MD
LG