Доступність посилання

ТОП новини

Київ не визнає і засуджує договір між Росією і Абхазією – МЗС


Президент Росії Володимир Путін (п) і лідер сепаратистського регіону Абхазії Рауль Хаджимба у Сочі, 24 листопада 2014 року
Президент Росії Володимир Путін (п) і лідер сепаратистського регіону Абхазії Рауль Хаджимба у Сочі, 24 листопада 2014 року

Україна засуджує договір про союзництво і стратегічне партнерство між Росією і сепаратистським регіоном Грузії Абхазією, заявляє речник МЗС Євген Перебийніс.

«Цей крок є черговим свідченням ігнорування Росією міжнародного права, а також свідомою провокацією, спрямованою на дестабілізацію ситуації в Чорноморському регіоні. Він становить загрозу миру і безпеці в у сьому європейському просторі», – сказав Перебийніс.

За його словами, Україна, яка сьогодні сама страждає від агресивних дій Росії, підтверджує свою повну підтримку суверенітету і територіальної цілісності Грузії, а також закликає демократичний світ вжити рішучих кроків для недопущення подальшого знищення Росією системи міжнародної безпеки і права.

У понеділок, 24 листопада, Росія і сепаратистський регіон Грузії Абхазія підписали 10-річний договір «про союзництво і стратегічне партнерство», який передбачає створення об’єднаних збройних сил. Підписання відбулося у Сочі, куди на запрошення російського президента Володимира Путіна приїхав лідер сепаратистського регіону Рауль Хаджимба.

ЄС, США і НАТО засудили ці дії.

XS
SM
MD
LG