Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: ще дві колони військової техніки перетнули кордон


Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко
Речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко

Дві колони військової техніки з Росії перетнули український кордон і поїхали в бік Луганська, повідомляє Рада національної безпеки й оборони у Twitter.

За повідомленням, рух техніки зафіксували вчора, 25 листопада. «40 вантажівок. 7 авто з військовими, понад 20 авто перевозили артилерійські установки», – йдеться в повідомленні.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що немає.

Раніше речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив, що п’ять нових колон військової техніки зайшли в Україну з Росії 24 листопада через Ізварине, де раніше діяв український пункт перетину кордону. Загалом у цих колонах було 85 одиниць техніки, сказав він.

Перед цим Перебийніс повідомляв, що в період з 17 по 23 листопада зафіксоване входження на територію України двох військових колон – однієї з боку дороги Металіст – Щастя (6 одиниць), іншої у напрямку населеного пункту Станиця Луганська – 16 одиниць.

21 листопада у НАТО повідомили про пересування російських військ і техніки на Донбасі.

Україна і міжнародна спільнота звинувачують Росію у постачанні зброї і військових на допомогу сепаратистам на Донбасі, Москва це заперечує.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що дії Росії в Україні є порушенням міжнародного права і загрожують миру в Європі.

XS
SM
MD
LG