Доступність посилання

ТОП новини

ЄСПЛ чекає відповіді Росії у двох позовах України


Європейський суд з прав людини у Страсбурзі
Європейський суд з прав людини у Страсбурзі

Європейський суд з прав людини запропонував Росії надати свої зауваження у двох позовах України, щоб вирішити питання підсудності Москви. Як повідомили в прес-службі суду, Росія має на це 16 тижнів.

Перша скарга України стосується подій у Криму з березня 2014 року і розвитку подій у східних регіонах України, друга – підозри у викраденні трьох груп дітей у східній Україні і їх тимчасове перевезення в Росію у період з червня по серпень.

У вигляді тимчасових заходів ЄСПЛ вже закликав обидві сторони утримуватися від військових дій.

Крім того, у прес-службі суду повідомили, що загалом на сьогодні в ЄСПЛ є 160 скарг від приватних осіб проти України і Росії у зв’язку з подіями в Криму і на сході України, 20 із них стосуються Криму, 140 – подій на Донбасі.

На засіданні уряду 26 листопада прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Україна подала три позови до Європейського суду з прав людини проти Росії. «Ми вимагаємо відшкодування мільярдних, а точніше трильйонних збитків, які нанесені Росією Україні», – сказав голова уряду.

Крім того, за його словами, уряд почав процедуру притягнення Росії до відповідальності в Міжнародному Суді ООН за порушення Конвенції про боротьбу з тероризмом.

XS
SM
MD
LG