Доступність посилання

ТОП новини

Особи у військовій формі далі перетинають кордон Росії та України – ОБСЄ


Українсько-російський кордон далі перетинає значна кількість осіб у військовій формі, ідеться у звіті на сайті Організації з безпеки та співпраці в Європі.

Про це повідомили представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, які базуються на російських прикордонних пунктах пропуску «Гукове» та «Донецьк» у Ростовській області.

«Місія продовжує спостерігати за значною кількістю осіб у військовій формі, які перетинають кордон одночасно в обох напрямках (з Росії в Україну і навпаки)», – сказано в повідомленні.

У період з 20 до 26 листопада спостерігачі бачили 590 осіб (переважно чоловіків і близько 10 жінок), які були одягнуті у військову форму.

«Ці особи перетинали кордон самостійно чи в групах від трьох до 10 осіб. Спостережна місія відзначила, що в цей період було більше груп, ніж це було зазвичай», – повідомляють в ОБСЄ.

Також спостерігачі бачили декілька «казаків», яких ідентифікували за хутряними шапкам та розпізнавальними знаками.

Міністр оборони України Степан Полторак 22 листопада заявив про присутність 7,5 тисячі російських військових на території Донбасу.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG