Доступність посилання

ТОП новини

Українські журналісти не били кореспондентку LifeNews – очевидець


Українські журналісти не били кореспондентку російського каналу LifeNews Євгенію Змановську, як вона про це стверджувала в ефірі свого каналу. Про це Радіо Свобода розповів Максим Кошелєв, журналіст телеканалу «Інтер», який був очевидцем конфлікту, що стався у Києві 26 листопада біля палацу «Україна», де проходив концерт співачки Ані Лорак.

За його словами, він спостерігав конфлікт майже від самого початку і переконаний, що побиття, про яке Змановська повідомила російським глядачам у прямому ефірі, не було. Втім, каже він, кореспондентка дійсно постраждала – у неї кинули яйцем та пирснули в очі перцевим спреєм.

«Журналісти її не били, це точно. Принаймні, я бачив від сходів, а потім від дороги, де вона включалась, її провели і ніхто її не бив. Її намагались знімати «внаглу», ліхтарями в обличчя. Але її не били, вона не була побита – вона бреше, коли каже, що була побита», – говорить він.

За словами Максима Кошелєва, агресія йшла не від його колег. Максим додає, що на відео, відзнятому каналом LifeNews, видно молодика, який «обзиває та матюкає» Змановську.

«Я думаю, швидше за все, це не журналіст, а один із тих, хто знімає (відео – ред.) для фанів футбольних – «ультрасів». У нього мікрофон аматорський. Любительський, такий із тоненьким шнурочком і камера у них була якась ну дуже смішна. Це навіть не так, як стрімлять наші якісь невеликі канали», – додає свідок подій.

Постраждала кореспондентка LifeNews не назвала ні прізвищ, як вона стверджує, українських журналістів, які її побили, ні ЗМІ, які вони представляють. Вона також додала, що саме українські журналісти звернули на неї увагу «ультрасів».

Київська міліція відкрила кримінальне провадження, щоб розслідувати деталі цього випадку. Україна заборонила мовлення 14 російських каналів, звинувативши їх у поширенні пропаганди війни, серед них і Life News.

(Відео користувача YouTube 24 Канал)

XS
SM
MD
LG