Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» відсвяткував день народження на Майдані


«Правий сектор» відсвяткував день народження на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

«Правий сектор» відсвяткував день народження на Майдані

Близько 100 активістів «Правого сектору» зібрались на майдані Незалежності з у Києві нагоди першої річниці існування організації. До дня святкування учасники відновили перший банер з написом «Правий сектор» та вивісили його на пам’ятнику засновникам Києва.

Також на площі була організована фотовиставка. На 15 дерев’яних щитах розмістили понад 70 фотографій з зображеннями революційних подій.

Наразі «Правий сектор» називає себе авангардом української революції, який, як кажуть його представники, показав приклад того, як скидати владу.

«Рік тому наша маленька, але зла сила показала на що вона здатна. Три місяці тут були пісні і танці, нас закликали до мирного протесту, коли Янукович вже планував і пробував розганяти Майдан. Ми прийшли на Грушевського і показали, що ми не будемо миритися з цим. Нас називали і провокаторами, і рукою Москви, але якби не сміливі і рішучі дії «Правого сектору», на Банковій і досі міг би сидіти узурпатор Янукович», – сказав прес-аташе «Правого сектору», колишній журналіст видання «Комерсант» Артем Скоропадський.

За словами представників «Правого сектору», під час святкування їхній очільник та народний депутат Дмитро Ярош не зміг взяти участь у акції, бо поїхав у зону бойових дій на Донбас.

XS
SM
MD
LG