Доступність посилання

ТОП новини

Нова Рада, зірваний концерт Ані Лорак та «чорна п’ятниця» в Росії – огляд соцмереж


Світові ціни на нафту останні кілька місяців невпинно знижуються, а слідом за ними непевно почуває себе і російський рубль. Користувачі соціальних мереж на ці зміни реагують дедалі чутливіше. Стрімке піке цін на нафту та курсу рубля все ще залишаються однією з улюблених тем для жартів в українській та російській блогосфері.

Помітний стрибок униз ціна на нафту Brent зробила у переддень «чорної п'ятниці» – дня відкриття сезону традиційних різдвяних розпродажів у США.

У «чорну п’ятницю» ціна на нафту і курс рубля продовжив сповзати. Надвечір ціна на Brent подолала позначку в 70 доларів за барель.

Курс євро на ранок п'ятниці в Росії склав майже 62 рублі, а долар наблизився до 50.

В Україні важливою і помітною подією четверга стало перше засідання новообраної Верховної Ради. Відкрив його найстарший за віком народний депутат України Юхим Звягільський, обраний від партії «Опозиційний блок». Карикатуристи і фотошопери з гумором обіграли постать завсідника парламенту.

​Новообрані депутати охоче фотографувалися і ділилися фотографіями у соцмережах. Та прославитися судилося знімкам з депутатами Борисом Філатовим, Дмитром Ярошем і Бориславом Березою. Фотошопери одразу ж помітили фото і пожартували.

У тому ж руслі попрацював і Андрій Білогуров:

Цей жарт виявився досить переконливим для деяких користувачів соцмереж.

Журналісти російського телеканалу НТВ також сприйняли побачене всерйоз і зателефонували Березі з проханням прокоментувати, як йому вдалося обійти металодетектор і пронести до зали Верховної Ради кулемет.

Жартували про народних обранців і так:

Не пройшли непоміченими для українських користувачів соціальних мереж і концерти української співачки Ані Лорак. А точніше те, як активісти та члени ВО «Свобода» намагалися їх зірвати 26 і 27 листопада.

У групі «Киев Live» у соціальній мережі ВКонтакте незабаром після інциденту вже кепкували над ситуацією:

А дехто не оминув нагоди нагадати, як Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко та їхні побратими-«свободівці» завітали до кабінету тимчасового керівника Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова і змусили його написати заяву про звільнення.

Проте чи не найбільше за увесь тиждень сміялися з ситуації, коли в російському місті Ігарка літак примерз до злітно-посадкової смуги, і пасажирам довелося разом з екіпажем штовхати його, аби зрушити з місця.

Користувачі групи «Типичный Херсон» ВКонтакте також встигли потролити російські ЗМІ. Приводом став землетрус у Румунії на початку тижня, хвилі якого були дещо відчутні в Україні.

У Києві, як і раніше, не пропускають нагоди покепкувати з мера Віталія Кличка. Приводом для жартів для ГО "Слово і діло" стало можливе подорожчання проїзду в Київському метрополітені.

А в Росії все ще не вичерпали тему різкого подорожчання гречки:

У публікації використані зображення із сайту http://durdom.in.ua

  • Зображення 16x9

    Любов Багацька

    Web/SMM-редактор програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший»). На Радіо Свобода з квітня 2014 року. Закінчила Інститут журналістики Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Займалася громадською діяльністю. Працювала літературним редактором (Видавництво «Махаон-Україна»), культурним та книжковим оглядачем. Дописувала у видання «Українська правда», «День», «Український тиждень», «Zaxid.net», «Україна молода», УНІАН, «Лівий берег», «Літературна Україна» та інші.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG