Доступність посилання

ТОП новини

На Євромайдані діяли агенти впливу, які працювали на Януковича – Андрій Шевченко


Очевидець розгону Євромайдану Андрій Шевченко
Очевидець розгону Євромайдану Андрій Шевченко

Під час розгону «Беркутом» мирних мітингувальників у ніч на 30 листопада минулого року нікого з оргкомітету «неполітичного» Євромайдану під стелою Незалежності в Києві не залишилося.

Про це розповів в інтерв’ю Радіо Свобода очевидець подій тієї ночі, народний депутат трьох скликань Андрій Шевченко.

На його погляд, від 21 листопада 2013 року на акції протесту були агенти впливу, які працювали в інтересах тодішнього президента України Віктора Януковича. Але, наголосив Андрій Шевченко, це не повинно кидати тінь на абсолютну більшість громадських активістів, які самовіддано мітингували в мороз на Євромайдані.

«Когось із громадських активістів використовували втемну, а когось і свідомо. Але, знаючи ситуацію зсередини, зазначу, що абсолютна більшість громадських активістів валилася від втоми після восьми днів протесту. Вони були хворі, вони лежали з бронхітами. Немає підстав підозрювати абсолютну більшість цих людей в якомусь свідомому зливанні Майдану. Так не було», – підкреслив Андрій Шевченко.

Розгін мирної акції на майдані Незалежності в ніч на 30 листопада 2013 року активізував протест, який менш як за три місяці призвів до втечі з України президента Януковича. Його фактичному самоусуненню від влади передували убивства мирних демонстрантів на Майдані.

Повністю інтерв’ю Андрія Шевченка читайте на сайті Радіо Свобода після 13:00.

XS
SM
MD
LG