Доступність посилання

ТОП новини

«Дід Мороз» у Дніпропетровську збирає подарунки для бійців і рушає на передову


У Дніпропетровську стартувала акція «Дід Мороз рушає на передову»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

У Дніпропетровську стартувала акція допомоги бійцям української армії в зоні АТО «Дід Мороз рушає на передову», розповіли координатори акції.

За словами волонтерок, активісток об’єднання «Сестринська сотня», упродовж кількох тижнів в одній із мистецьких галерей міста вони збиратимуть подарунки, що наповнять мішки волонтерського «Діда Мороза», який вирушить у зону АТО напередодні Нового року. Як кажуть організатори акції, люди вже почали приносити їм для солдатів подарунки та солодощі, а також передавати листи.

«Це – ініціатива волонтерів кризової психологічної служби, які постійно їздять до військових на передову. На нинішньому етапі починаємо збирати найціннішу складову подарунків – листи. Бійці справді ставляться до листів як до оберегів – у буквальному сенсі носять на грудях. Особливо цінуються листи дитячі, навіть більше, ніж дитячі малюнки. Разом ми напакуємо «Діду Морозу» повні мішки, і йому буде з чим вирушити на передову. У нас знайдеться такий сміливий «Дід Мороз», – сказала Радіо Свобода одна з координаторів акції, дніпропетровська письменниця Вікторія Наріжна. Однак поки волонтери тримають в секреті, хто саме буде «Дідом Морозом».

Організатори розповідають, що з-поміж подарунків, які вже готують для бійців люди в різних містах України, особливо цінними будуть речі ручної роботи – плетені шалики, шапки, рукавички, шкарпетки, обереги. Трохи пізніше розпочнеться збір цитрусових.

Разом із тим волонтери просять не писати солдатам «емоційних, жалісливих віршів про сльози та нещастя»: сідаючи за листа, кажуть вони, краще озброїтись здоровим оптимізмом й гумором, який дуже цінується на передовій.

XS
SM
MD
LG