Доступність посилання

ТОП новини

Молдова: проросійська партія остаточно знята з виборів


Лідер «Патрії» Ренато Усатий (л) на засіданні Центральної ввиборчої комісії Молдови
Лідер «Патрії» Ренато Усатий (л) на засіданні Центральної ввиборчої комісії Молдови

Вища судова палата Молдови відхилила в суботу скаргу партії «Патрія», яку вважають проросійською, і підтвердила рішення Апеляційної палати столиці країни Кишинева про скасування реєстрації цієї партії на виборах парламенту, що відбудуться в неділю.

У четвер Апеляційна палата задовольнила прохання Центральної виборчої комісії Молдови зняти цю партію з виборів як таку, що отримувала фінансування з-за кордону, що заборонено законодавством.

ЦВК виступила з таким проханням, розглянувши матеріали правоохоронців про те, що на рахунки «Патрії» надійшли з-за кордону 8 мільйонів леїв (майже така ж сума у гривнях за нинішнім курсом).

«Патрія» була зареєстрована як політична партія у вересні. Останні опитування громадської думки показали, що вона має достатньо підтримки, щоб отримати місця в новому парламенті. Цю партію, яка виступає за євразійську інтеграцію, а на вибори йшла під популярними гаслами боротьби з корупцією, фінансує російський бізнесмен молдовського походження Ренато Усатий. За повідомленнями, він терміново виїхав із Молдови після звинувачень, що ця політична сила після виборів намагатиметься дестабілізувати ситуацію у країні.

Вибори в Молдові відбудуться без проросійської партії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Напруження у відносинах між Молдовою та Росією ще посилилося після того, як ця пострадянська країна підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом у червні цього року.

XS
SM
MD
LG