Доступність посилання

ТОП новини

Шимків: 3G-інтернет може з’явитись в Україні не раніше весни


3G-інтернет в Україні з'явиться не раніше весни – Шимків
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Від технологій 3G-інтернету Україну «відділяє папірець» – підпис прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та ухвала Кабміну під змінами до постанови уряду які регламентують умови видачі ліцензій на 3G. Ці зміни вже готові і узгоджені з іншими держустановами. Про це заявив у коментарі Радіо Свобода топ-менеджер у сфері інформаційних технологій та заступник голови Адміністрації президента України з питань проведення адміністративних, соціальних та економічних реформ Дмитро Шимків.

«Сьогодні усе готове, усі готові. Вся проблема – в документі, який повинен підписати прем’єр-міністр. От прем’єр підпише це, або може уже підписав, але про це не повідомляється – на засіданні Кабінету міністрів це не обговорювалось, тоді тендер може розпочатися, якщо станеться чудо, в середині грудня. А потім ще (потрібен час на – ред.) певне впровадження у перших містах», – говорить Дмитро Шимків.

Раніше Шимків на своїй сторінці у Facebook повідомив, що Кабінет міністрів хоче збільшити вартість ліцензії на 3G-зв'язок з раніше передбачених 2,4 мільярдів гривень до понад 3 мільярдів.

Президент України Петро Порошенко доручав уряду забезпечити проведення в Україні конверсії радіочастотного ресурсу, необхідної для запуску зв'язку стандарту 3G, до 15 серпня 2014 року. Відповідний указ з’явився на офіційному сайті президента у липні.

У вересні прем’єр-міністр Яценюк пояснював затримку із впровадженням 3G-зв’язку в України прагненням не допустити монополізації ринку російськими компаніями. Радіо Свобода надіслало інформаційний запит до Кабінету Міністрів, аби з’ясувати, на якому етапі зараз перебуває ухвалення відповідного рішення.

Досі в Україні єдиним монопольним власником ліцензій на 3G (UMTS) є компанія «ТриМоб», яка отримала її від свого материнського і на той час державного «Укртелекому».

Поки в Україні практично нема 3G – «ТриМоб» надає послуги приблизно 1% споживачів.

XS
SM
MD
LG