Доступність посилання

ТОП новини

Студенти у Києві провели ходу пам’яті


У столичному парку Шевченка студенти влаштували ходу пам’яті, присвячену річниці побиття студентів на майдані Незалежності у Києві. Вони закликали зробити все можливе, щоб ті події не повторилися.

До акції долучилися представники АвтоМайдану.

Активісти пройшли від червоного корпусу Київського національного університету Шевченка до вулиці Інститутської, де поклали квіти на місці загибелі людей.

«АвтоМайдан сьогодні разом зі студентами київських вишів відзначає річницю подій, які привели до масових акцій протесту проти «безпределу» і беззаконня правоохоронних органів, які жорстоко побили студентів! Ходою від червоного корпусу ми вирушили до Майдану, щоб провести віче, згадати події річної давнини, поспілкуватися, і обговорити подальші дії!», – написав активіст АвтоМайдану Сергій Коба на своїй сторінці у Facebook.

У ніч з 29 на 30 листопада на майдані Незалежності відбулася «Ніч пам'яті», присвячена розгону студентського Євромайдану минулого року. Участь в акції взяли близько тисячі людей. Вони тримали у руках національні прапори, прапори ЄС та НАТО. Зі сцени виступали журналіст Микола Вересень, співачка Руслана, екс-журналіст, депутат Мустафа Найєм та інші. Акція завершилася близько шостої ранку, коли учасники рушили до Михайлівського собору на ранкову молитву.

XS
SM
MD
LG