Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики утримують ще понад 600 заручників – Порошенко


«Люди бачать, що ці люди зі зброєю – звичайнісінькі бандити»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

«Люди бачать, що ці люди зі зброєю – звичайнісінькі бандити»

У підвалах бойовиків залишається понад 600 українських військових і цивільних, включаючи жінок і дітей. Про це, як повідомляє прес-служба президента, Петро Порошенко заявив в інтерв’ю німецькій телерадіокомпанії ARD.

«Петро Порошенко зауважив, що на сьогоднішній день усі міжнародні місії, включаючи місію моніторингового спостереження ОБСЄ, офіційно підтверджують, що порушниками домовленостей є терористи, які обстрілюють мирні квартали, міжнародних спостерігачів, не дозволяють мирному процесу повернутися на Донбас. Президент повідомив, що сьогодні у підвалах бойовиків залишається понад 600 українських військових і громадян, включаючи жінок і дітей. У зв’язку з цим Петро Порошенко наголосив, що Україна наполягає на виконанні всіма сторонами домовленостей», – мовиться у повідомленні прес-служби президента.

23 жовтня уповноважений президента України з питань мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко зазначила, що з полону вдалося звільнити 1,3 тисячі людей, за останній місяць було звільнено 820 осіб.

5 вересня контактна група щодо урегулювання ситуації на Донбасі у Мінську підписала протокол про припинення вогню, зокрема документ передбачає обмін полоненими. Але Мінські домовленості систематично порушуються.

XS
SM
MD
LG