Доступність посилання

ТОП новини

Росія: медики виступили проти звільнень та низької зарплати


Акція протесту «За доступну медицину» у Москві, 30 листопада 2014
Акція протесту «За доступну медицину» у Москві, 30 листопада 2014

У Москві відбулася акція протесту «За доступну медицину». Близько трьох тисяч лікарів, пацієнтів та працівників бюджетної сфери виступали проти скорочення кількості лікарень, звільнень медпрацівників, низької заробітної плати, зниження доступності та якості медичної допомоги.

Демонстранти пройшли по вулиці Делегатська до перетину з вулицею Дурова і Олімпійським проспектом, де пройшов мітинг. Російські медики ухвалили резолюцію з вимогою провести реформу охорони здоров'я в інтересах лікарів і пацієнтів, зупинити звільнення медпрацівників та ліквідацію лікарень.

Акції «За доступну медицину» пройшли у неділю, 30 листопада, у багатьох містах Росії, зокрема у Петербурзі, Іжевську, Іркутську, Астрахані, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Тулі, Читі, Пермі, Нижньому Новгороді та Казані.

2 листопада у столиці Росії пройшов багатотисячний мітинг медиків під гаслом «Зупинити розвал медицини у Москві!». Пізніше московська влада заявила, що виділять компенсації звільненим медикам. Лікарям – 500 тисяч рублів, медсестрам – 300, санітарам – 200.

XS
SM
MD
LG